Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del Tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà el director teatral Jérôme Savary. Director, músic, showman, i un dels personatges més singulars de l'escena mundial viatja aquest dijous a L'illa del tresor per regalar-nos una conversa memorable: la relació amb els grans artistes, l'època del Magic Circus, les seves postals predilectes...
Té com a objectiu principal oferir "el que al llarg de la setmana veu l¿espectador, però no sap que veu". L'espectador veu coses que no sap que veu. L¿objectiu de "l¿illa del tresor" és dotar d¿intenció poètica, mitjançant la paraula, la música, la imatge o el silenci, totes aquelles coses que es creguin oportunes i que hagin vist la llum- ja que sigui de l¿actualitat o de la mirada dels presentadors- al llarg de la setmana.
El programa explica què és, exactament, el benestar emocional, i com aconseguir-lo. El benestar emocional no consisteix a estar bé cada dia, i és compatible amb els alts i baixos, maldecaps i fins i tot els tràngols. No sempre podem estar bé. Tanmateix, ¿a partir de quin moment hem de demanar ajut? ¿Com podem saber si tenim benestar emocional i psicològic, o no? Nosaltres i les persones del nostre entorn.
Amb poc més de 60 quilòmetres de recorregut, La Tordera neix al cor del Montseny, sota el Coll de Sant Marçal, i desemboca al mar Mediterrani entre els municipis de Blanes i Malgrat, després de cobrir un dels itineraris fluvials més sorprenents de la nostra sèrie. I és que, tot i els seus destacats valors ecològics i paisatgístics, La Tordera és un dels rius més desconeguts del nostre país. Avui ...
En Martí Boada recorre el massís d'Els Ports per descobrir què són els retalls de bosc i els tipus d'arbres que els formen: el teix, la blada i el boix grèvol, i presenta l'animal que hi habita: la fagina. En aquesta zona en Salvador Miralles ha reintroduït la cabra de Rasquera i ha recuperat receptes tradicionals amb la carn d'aquesta cabra. La Teresa Pallarès, una antiga cuinera que va deixar el...
Són joves, treballadores i mares de família. En aquest capítol veurem com es viu el naixement del primer fill, el fet de conviure amb quatre generacions o ser mare de família nombrosa.
Afers exteriors aterra a Mongòlia per visitar una depuradora de la capital, Ulanbator, i conèixer el seu creador, un enginyer valencià. Aquest enginyer convidarà Miquel Calçada a assistir a un concert de rock d'un grup mongol. Això després d'haver passat uns dies amb els nòmades enmig de l'estepa i abans d'anar a muntar a cavall amb un fotògraf basc. Intentarà descobrir com es fa per ser el cònsol més jove d'Europa en companyia d'un apassionat de Genguis Khan.
En aquest últim "Afers exteriors" es farà un repàs del més interessant i insòlit dels programes d'aquesta temporada, es mostraran algunes seqüències inèdites i, sobretot, hi haurà un balanç general i en retrospectiva del que significa viure lluny de la terra.
El vermut i el cava són molt més que productes agroalimentaris catalans de qualitat. Són sinònims de celebració, d'amics, d'alegria, de diumenges al sol i de tradició. Hi ha quelcom més nostre que brindar amb cava o trobar-se per fer el vermut? Durant aquesta nova entrega del programa veurem com els bogotans gaudeixen intensament d'aquestes dues begudes i comencen a adoptar algunes de les nostres costums.
Última etapa i una de les més dures. Començarà amb la restauració d'un carro amb un dels últims carreters que queden, seguirà amb l'elaboració d'un fanalet, la romeria de Sant Jaume i una caminada nocturna. I a més, hi haurà temps per collir fruita i menjar cargols a la llauna.
Una última ruta que ens servirà per repassar el nostre periple per les terres del sud. I, tot i que no podrem fer-ho tot, sí que tindrem temps per veure'n una part important. Us en recordeu? Vam començar al Vendrell passant per Valls, Montblanc, Vallbona de les Monges, Prades, Tarragona, el Priorat. Reus, Cambrils, l'Ametlla de Mar, Tortosa, Pinell de Brai, Arnes, la Sénia, els Ports, Sant Carles ...
La reportera Eva Clausó Estival viatja en aquest capítol fins a l'Alt Ribagorça on l'acompanyarà la Iolanda Ferran, una veïna de Llesp que ho va deixar tot per anar a viure a aquest poble per amor. En aquesta aventura descobrirà com es fa una bona falla i que cada poble les fa de manera diferent. Provarà la famosa Girella a Pont de Suert i anirà a Viu de LLevata un poble on només hi viu una perso...
La vida de les vaques lleteres i la intolerància a la lactosa en el programa de ciència del 33. Abans, les vaques feien vint litres de llet al dia, que és la que necessita un vedell. Ara en fan 60. Són atletes de la llet. El "Quèquicom" visita una granja on tot està pensat perquè rendeixin al màxim. Una dieta especial, matalassos de làtex per a les vaques, climatització i silenci. No arriben mai ...
La vacuna del virus del papil·loma humà serà analitzada a "Quèquicom", que n'ha parlat amb els creadors i els detractors, que demanen una moratòria, per saber els pros i contres d'administrar-la. En el programa hi intervenen Xavier Bosch, investigador de l'Institut Català d'Oncologia i desenvolupador d'aquesta vacuna; Carmen Cabezas, de la Conselleria de Salut; Miquel Porta, epidemiòleg de l'Inst...
Coincidint amb la discussió a la Mesa del Parlament de Catalunya de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir les curses de braus, Quèquicom s'apropa al món dels toros des d'una perspectiva científica. ¿Es pot afirmar, per exemple, que els braus no pateixen perquè segreguen endorfines? ¿Quins òrgans queden afectats per les banderilles i altres eines de matar? ¿Cal distingir entre les corrides i festes populars com els correbous?¿És veritat que el color vermell els provoca?
Els llegums tendres tenen una temporada bastant curta i val la pena aprofitar-los. En Marc Ribas fa unes faves estofades molt gustoses.
En moltes cuines tenen coses semblants, a la nostra se'n diu panadons. Avui fem panadons d'espinacs i salsitxes.
Una bona manera d'aprofitar l'aigua de coure els cigrons és fent-ne una bona sopa. La que fa en Marc Ribas és per a vegans, vegetarians i tot aquell a qui li agradin els plats de cullera: minestrone de sèmola i aigua de cigró.
Una mousse refrescant i aèria, un sospir. Fem mousse de mandarina.
El suflé és un plat estimat i respectat a parts iguals pels cuiners. En Marc Ribas el fa de formatge i l'acompanya d'un cruixent de nous. Una meravella.
Un plat de carn com una catedral, avui fem costelles de vaca.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...