Joan Barril i Joan Ollé tornen a "L'illa del tresor", al 33, amb l'escriptora Maruja Torres. La història novel·lesca de la seva germana, les vivències al costat de Terenci Moix, els ideals polítics i periodístics, el dolor i la crueltat de la gerra¿ Polièdrica i punyent, Maruja Torres s'instal·la aquest dimarts a L'illa per oferir un veritable recital d'instants memorables, en un passeig emotiu ...
Joan Barril i Joan Ollé tornen a "L'illa del tresor" amb el comunicador Luis del Olmo. De Ponferrada a Barcelona passant per Astúries, el periodisme que encarna Luis del Olmo ha fet del micròfon, més que un mitjà de comunicació, un veritable estat d'ànim. L'evocació musical de la seva estimada Orencita, la passió pel golf, l'aversió cap a Jiménez Losantos i fins i tot un intent de suïcidi per amo...
El programa s'ocupa del narcisisme, un tret de personalitat que han accentuat les xarxes socials. Gaspar Hernàndez comença entrevistant la psicòloga Júlia Pascual, amb molts seguidors a les xarxes. Segons ella, cal evitar estigmatitzar el narcisisme, perquè tots ho som una mica. El filòsof Jordi Pigem explica com les xarxes socials i la societat de consum han accentuat el narcisisme. Els nostres a...
La tardor, amb els seus càlids colors, acaba d'arribar a la Vall d'Aran, i la Maria Pau i en Pèir Cóts participen activament en tota activitat destinada a la recuperació i preservació de la cultura i llengua araneses.
El faig és un arbre que conforma boscos irregulars, atapeïts, foscos i humits: les fagedes. En Martí anirà fins a la fageda del Montseny, on en Salvador Carranza, un dels descobridors del tritó del Montseny, localitzarà un dels pocs exemplars d'aquest amfibi que hi ha al món. I passejant entre faigs trobarà l'Edmon Ribatellada, un dels últims flabiolaires que queden per aquelles contrades. Coneixe...
Tres joves viuen a tres dels municipis més petits de Catalunya. Els veïns es poden comptar gairebé amb els dits de les mans.
L'"Afers exteriors" viatja a Nicaragua per visitar un volcà en actiu. Miquel Calçada s'esmunyirà entre la classe alta de Managua amb un rector universitari, però també entre els pagesos cooperativistes de Nicaraocoop amb el seu president. Anirà fins a Granada per comprovar com els ha anat el canvi de vida a dos osonencs que van tancar la gestoria que tenien a Catalunya per anar a muntar un hotel a Nicaragua.
L'"Afers exteriors" arriba a la Polinèsia Francesa. A l'illa de Raiatea, Miquel Calçada coneixerà Josep Bascompte, que ha escollit aquest racó de món per passar-hi els darrers anys de vida. A l'illa del costat, a Tahití, es trobarà amb un amic de Josep Bascompte que, a més, és el seu metge. I per esbrinar si és veritat que Tahití és el paradís recorrerà tota l'illa buscant racons amagats. A les Il...
L'oli s'exporta a Suïssa, on trobem en Pierre, un suís que el 1969 va viatjar a Granollers per fer unes practiques professionals en una fàbrica de fragàncies. A la capital del sud de França, Marsella, hi trobem una parella d'exiliats catalans que conserven les tradicions de casa nostra consumint l'oli de les Garrigues.
Primera presa de contacte amb el camí. El descobriment del monestir de Sant Pere de Rodes amb una experta historiadora, el repartiment d'una cistella ecològica a domicili, la pastura d'ovelles, i la coneixença d'un anglès que ho va deixar tot per convertir-se en hoteler rural. El programa s'endinsarà en una de les fortaleses més impressionants d'Europa.
La ruta d'avui transcorrerà íntegrament per les muntanyes de Prades. Comencerem ben d'hora, participant a la Marxa Dufour que es fa cada any a Capafonts, una manera interessant de fer exercici i orientar-nos alhora. I de mullar-nos, però això sovint ja va bé... I cap a Prades, que necessitarem descansar el cos després d'aquest dia tan llarg. Perquè l'endemà, un altre cop ben d'hora, anirem a ca...
La reportera Eva Clausó va fins al poble de Gausac (Vall d'Aran), on ha quedat amb Ricard Novell, un guia i dibuixant amb qui descobrirà diferents històries amagades sota la neu. Menjarà els famosos bunyols del Nando a Vielha, coneixerà la història de l'armari de les set claus i la vida de la Rosalina a Montcorbau. Berenarà caviar fet en ple Pirineu, i a Les descobrirà la Festa de l'Aro amb el grup Es Corbilhuers.
L'Hospital Clínic de Barcelona assaja un nou medicament per aprimar-se sense passar gana. "Quèquicom" en fa el seguiment en exclusiva. L'equip de la Unitat d'Obesitat de l'Hospital Clínic de Barcelona ha començat les proves per fer aprimar pacients obesos fent servir una píndola basada en el tungstat sòdic. Aquesta sal augmenta el ritme metabòlic de les persones de manera que es cremen més calories encara que es mantingui la mateixa dieta i el mateix tipus de vida.
Gràcies a les cèl·lules mare s'arribarà a fer l'autoreparació d'òrgans. El reporter Miquel Piris se sotmet a un experiment en el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona. Una cèl·lula extreta de l'arrel d'un dels seus cabells es convertirà en una cèl·lula mare i posteriorment se la manipularà perquè esdevingui una cèl·lula cardíaca capaç de bategar. Aquest experiment el dirigeix la doctora María José Barrero.
Operar la còrnia amb làser és una possibilitat per corregir la miopia. "Quèquicom" analitza els riscos d'aquestes intervencions si no es fan totes les proves necessàries. També explica què és el làser des de l'Institut de Ciències Fotòniques, ICFO. Acompanyem a una persona miop en el seu camí per deixar de ser-ho. La reportera Anna Lasaga indaga com és possible reduir tres diòptries en vint minuts...
"Dolç espai de meòria-2", comunitat cubana. Les danses i les creences yoruba van engendrar a Cuba tot un univers propi, on la cultura i la religió dels esclaus es va barrejar, com va passar al Brasil, amb la dels colonitzadors. La coexistència d'aquestes cultures va coincidir, anys després, amb el desenvolupament econòmic de les Antilles com a lloc de treball i projecció de molts catalans que van...
"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...
"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...
No aspirem a cap premi d'innovació culinària, però sí a fer una recepta de sempre per aconseguir un resultat com mai. Cuinem musclos en escabetx.
El fredolic és el bolet tardà, la traca final de la temporada de bolets. Aprofitem la seva textura gelatinosa per a fer-ne una sopa. La sopa de fredolics.
Ens hem inspirat en la cuina persa per fer una llaminera de porc amb magrana, perquè la magrana es mereix molt més que ser la nota de color d'una amanida amb pretensions.
Avui cuinem una part poc coneguda del bacallà, les seves "costelles", situades al darrera el cap. Fem "costelles" de bacallà.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
És bo menjar tonyina? Té Anisakis? Conté uns nivells de mercuri tolerables? Està encara a la vora de l'extinció? Ara hi ha granges d'engreix. Com s'ho fan per pescar-les vives? La tonyina és un Fórmula 1 submarí. Accelera de 0 a 70 km/h en un no res i neda 200 quilòmetres al dia. És un producte de luxe. Tot i que té traces de mercuri, la seva carn és tan apreciada que la sobrepesca ha estat a gai...
Us imagineu un plató d'informatius tan gran com un camp de futbol? En què puguin aparèixer virtualment els corresponsals davant del presentador? Trenta anys després del primer "Telenotícies Vespre", TV3 renova el contingut i forma dels seus informatius amb la tecnologia més puntera. El nou plató virtual, que es va construir només en quatre setmanes, és un dels més grans i complets d'Europa. Georg...
El coure és un material que ha ajudat a canviar el món, juntament amb l'energia elèctrica. És un bon conductor de l'electricitat i això ha fet possible gairebé totes les tecnologies que determinen el nostre dia a dia.
La reportera Eva Clausó Estival viatja en aquest capítol fins a l'Alt Ribagorça on l'acompanyarà la Iolanda Ferran, una veïna de Llesp que ho va deixar tot per anar a viure a aquest poble per amor. En aquesta aventura descobrirà com es fa una bona falla i que cada poble les fa de manera diferent. Provarà la famosa Girella a Pont de Suert i anirà a Viu de LLevata un poble on només hi viu una perso...
En aquest capítol, la Ivana Miño acompanya en Trevor i la Cori, una simpàtica parella nord-americana, per diferents indrets de l'Alt Empordà i de la Garrotxa. Tastaran la millor gastronomia mediterrània i viuran moments molt emotius.
Aquesta setmana podreu conèixer de ben a prop Isreal i Jordània, un dels territoris més interessants, convulsos i ple de contrastos del planeta
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
Un dia qualsevol, l'hotel Marina Bay Sands alimenta unes 14.000 persones, incloent-hi el personal i els clients. Però esperen que aviat, durant tres dies, 10.000 persones més travessin les seves portes per gaudir de les delícies gurmet del tercer Mercat Epicuri anual. Mentre les muntanyes de provisions desborden les zones d'emmagatzematge habituals de l'hotel, la Greta es fica entre bastidors per veure com el personal es prepara per dur a terme aquest extraordinari repte culinari... dos dies abans del gran dia.