El pantà de Santa Fe del Montseny es recupera amb les pluges: com estava i com està

L'aigua dels últims dies ha donat un respir a la situació d'emergència, encara que no revertirà la sequera acumulada

RedaccióActualitzat

L'efecte de les últimes pluges s'ha notat especialment al parc natural del Montseny, una de les zones més castigades per la falta d'aigua. N'és un exemple el pantà de Santa Fe, que ha canviat radicalment i aquest cap de setmana és a la màxima capacitat. S'ha recuperat la biodiversitat i també se n'han beneficiat el miler de masies que hi ha al Montseny.

"Tornem a tenir el Montseny que havíem conegut tota la vida", assegura Xavier Navalón, director del parc natural del Montseny, que afegeix que "després de dos o tres anys de poca aigua, ara el Montseny torna a plorar amb alegria amb les torrenteres plenes".

Malgrat això, seran molt difícils de revertir totalment els efectes d'anys de falta de pluges al Massís, on molts arbres ja han mort per culpa de la sequera. Però les pluges han donat un respir a la situació d'emergència.

A les conques internes les reserves d'aigua han augmentat, des de començament de març, del 14% al 23%. Ara, les reserves són semblants a les del pitjor moment de la sequera del 2008.

El govern està analitzant les dades i la setmana vinent anunciarà si es decideix aixecar l'emergència.

 

ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut